2024. május 11. - Ferenc

Kiket akar eltörölni Orbán Viktor?

Adjon nagyon világos választ a Fidesz arra, hogy kiket akar eltörölni, kikre gondol, amikor azt mondja, hogy március 9-én eltöröljük őket - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Veszprémben.
2008. március 6. csütörtök 13:07 - Hírextra
Kóka János egy transzparensre utalt, amelyet Veszprémbe érkeztekor látott a város legforgalmasabb útja fölött kifeszítve, és amelyen ez állt: apró, szinte olvashatatlan betűkkel vizitdíj, kórházi napidíj és tandíj, majd hatalmas betűkkel "Igen, eltöröljük őket!"

A pártelnök rámutatott: az "eltöröljük őket" szöveg a magyar nyelv szabályai szerint félreérthetetlen, hiszen "az őket kifejezés személyekre és nem fogalmakra vagy tárgyakra vonatkozik". Úgy tűnik ez a Fidesz kampányzáró szlogenje - jegyezte meg a pártelnök.

Azért fontos, hogy nagyon világosan mondja el a Fidesz az álláspontját "március 9-e általa képzelt kimenetelével kapcsolatosan, mert látunk egy nagyon komoly veszélyt: Budapesten szélsőjobboldali szervezetek arra biztatnak, hogy március 9-én este gyűljenek össze mindazok, akik felhatalmazva érzik magukat arra, hogy a kormányt elkergessék" - hangsúlyozta az SZDSZ elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását