2024. május 28. - Emil, Csanád

Ora-Ito hazánkban!

Ora-Ito, a Magyarországra nem először ellátogató világhírű francia sztárdesigner és multimédiaguru volt a díszvendége a szerdai, 360 fok Lakástrend és Design című kiállítás sajtótájékoztatójának. A sokarcú kiállításcsokor március 6-9. között látható több
2008. március 5. szerda 17:08 - Hírextra
A Műcsarnokban elsősorban a lakásdivattal lehet megismerkedni. A hazai tervezők és műhelyek munkáit a Gödör klubban felvonultatják fel, madeinhungary címmel.

Megrendezik a med (meeting of eastern design) találkozót, melynek keretében Budapesten eszmét cserélhetnek a kelet-európai formatervezők - hangzott el a tájékoztatón.

A Trendhecc off-line programsorozat célja, hogy a jövő használati tárgyait és díszeit valóságos környezetben ismerhesse meg a közönség - az urbánus művészet alkotóinak munkáit ezért a belváros kávézóiban, szórakozóhelyein, közösségi tereiben, boltjaiban állítják ki.
A tíz napig tartó "trendhappening" során ezeken a helyszíneken koncerteket és különféle előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők.

Az előadók között lesz Ora-Ito, a legkülönfélébb használati tárgyakat nagy sikerrel megalkotó francia sztártervező, Várhelyi Judit, a Magyar Formatervezési Tanács titkára, Miltényi Zoltán, a programsorozat fő szervezője, Jankovits Barnabás, a Trendhecc koordinátora és Kay Wieland, a Budapest Projekt úgynevezett konceptépítésze.

Ami a lakástrendeket illeti, a legmodernebb irányzatok kapják a fő hangsúlyt a Műcsarnokbéli kiállításon, tehát az egyszerű hangon "megszólaló" Pure, a természetes megoldásokat kereső Eco, a lüktető városi dinamikára hangolt Urban és a hagyományok alapján megújulást kereső Classic. Az e stílusok jegyében berendezett otthonok a kiállítási tér kiemelt pontján, egy különleges forgószínpadon láthatók.

Idén 3000 négyzetméteren 25 kiállító bútorait, konyháit, szanitereit, lakástextíliáit, kiegészítőit, dekorációs tárgyait láthatják az érdeklődők.

A design fogalmát is több szempontból, megközelítésből járja körül az idén 11. alkalommal sorra kerülő rendezvény: mint a harmadik évezred üzlete, látvány vagy tartósság, valódi érték vagy marketingeszköz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását