2024. május 3. - Tímea, Irma

Schöpf-Merei kórház, szakrendelő-privatizáció

Csak a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén derül ki, hogy a Schöpf-Merei Kórház Kht. 100 százalékos önkormányzati tulajdonát eladja-e a főváros az erre kiírt pályázat egyetlen jelentkezőjének, vagy eredménytelennek nyilvánítják a pályázatot - mondta el Sz
2008. február 21. csütörtök 17:34 - Hírextra

A Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke közölte: a testület csütörtökön nem vette napirendjére Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes pályázattal kapcsolatos előterjesztését. Korábban a gazdasági bizottság sem foglalt állást a pályázat sorsáról, így végső soron a közgyűlésre marad a döntés - tette hozzá az elnök.

A bizottság elé került előterjesztés szerint nem indult a pályázaton az intézményt jelenleg kvázi magánkórházként működtető orvoscsoport, s annak képviselője, Garamvölgyi György igazgató sem. A pályázatra az egyetlen érvényes ajánlatot a SMÁK Projekt Management Kft. nyújtotta be. A bíráló bizottság azonban csak a maximálisan elérhető pontszámnak a felét adta erre, szerintük ugyanis az ajánlat nem kínál egyértelműen és kizárólagosan optimális megoldást.

A pályázó a kórházi kht.-ért egyszeri 97 millió forintot, az ingatlan használatáért pedig havi 7,6 millió forintot ajánlott. A főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint ha eredménytelenné nyilvánítják a pályázatot, a kht. végelszámolásához 180 millió forintot kell elkülöníteni az önkormányzat idei költségvetésében.

Szalkai István (MSZP) javaslatára a bizottság kormánypárti többsége döntött arról, hogy pályázattal magán befektetőkre bízzák az újpesti Károlyi kórház szakrendelőjének és a XX. kerületi Ady Endre úti szakrendelőnek a működtetését. A szocialista politikus az MTI-nek elmondta: a pályázattal kiválasztandó magánbefektetőknek garanciát kell vállalniuk arra, hogy a két intézményben jelenleg dolgozókat tovább foglalkoztatják és fejlesztéseket hajtanak végre a színvonalasabb szolgáltatásért.
A bizottság egyetértett azzal, hogy az újpesti Károlyi kórházba csődbiztost nevezzenek ki, valamint hogy önkormányzati támogatást nyújtsanak az intézménynek.

A bizottság kormánypárti többsége a Főpolgármesteri Kabinet álláspontját megerősítve elutasította a III. kerületi önkormányzat azon kérését, hogy a főváros adja át a Margit kórházat a kerületnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását