2024. május 3. - Tímea, Irma

Óbuda nem fogadja el a Főváros indoklását

Bús Balázs fideszes polgármester felettébb cinikusnak és elfogadhatatlannak tartja a Fővárosi Önkormányzat azon indokát, miszerint a 2008. január 1-jén megvalósult észak-budai kórház integráció miatt nem lehetséges a Szent Margit Kórház átadása a III. ker
2008. február 21. csütörtök 07:45 - Hírextra

Az önkormányzat ezzel a Városháza kommunikációs igazgatójának keddi nyilatkozatára reagált, amely szerint a fővárosi önkormányzat nem tudja átadni a III. kerületnek a Margit kórházat, mivel az januártól már nem önálló intézmény, hanem a János kórházba integrálódott.

A III. kerületi önkormányzat azt írja, hogy Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának polgármestere rendkívül felháborítónak tartja a főváros hozzáállását a - közel 130 ezer embert érintő kielégítő egészségügyi ellátás megteremtésére tett - kerületi erőfeszítések kapcsán.

Emlékeztetnek, hogy a Szent János Kórház, a Szent Margit Kórház és a Budai Gyermekkórház 2008. január elsejei integrációját követően Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata több alkalommal is kifejezte aggodalmát és elkötelezettségét a III. kerületi lakosság egészségügyi ellátása színvonalának megőrzése érdekében.

A közlemény felidézi: a III. kerületi önkormányzat képviselő-testülete tavaly decemberben úgy határozott, hogy kéri a Fővárosi Önkormányzattól a Szent Margit Kórház fenntartói és vagyonkezelői jogának – 20 éves időtartamra - térítésmentesen történő átadását.

A Fővárosi Közgyűlés ennek ellenére sem tűzte a 2007. december 20-i ülésének napirendjére Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának kezdeményezését - zárul a kerület közleménye.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását