2024. május 4. - Mónika, Flórián

Új zenei pályázatok

Új könnyűzenei pályázatokat írnak ki a lemezkészítés és tehetségkutatás támogatására a Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért (PANKKK) keretében - tájékoztatta Berta András, a program koordinátora csütörtökön az MTI-t. A három felhívás hivatalos
2008. február 15. péntek 08:03 - Hírextra

Az egyik pályázat célja az eddig kiadott nagylemezzel nem rendelkező hazai zenekarok első albumának részfinanszírozása. A keretösszeg 16 millió forint, az igényelhető támogatás lemezenként 300-500 ezer forint.

Pályázatot írnak ki nagylemezzel már rendelkező hazai könnyűzenei előadók következő albumainak támogatására is, 28 millió forint keretösszeggel. (Igényelhető 400-600 ezer forint lemezenként.)
Az említett két esetben kizárólag a piaci alapon nem, vagy csak nagy nehézségek árán megjelentethető, kevésbé populáris műfajok és kiadványok támogathatóak, vagyis a műfajok közül a pop, rock, blues, dzsessz, elektro, metal, népzene, világzene és ezek tetszőleges fúziói.

A hazai könnyűzenei tehetségkutató rendezvények szervezésére is lehet pályázni, de kizárólag olyan események kaphatnak támogatást, amelyeket versenyrendszerben tartanak, tehát a nevező zenekarok élő fellépései alapján, szakmai zsűri bevonásával alakul ki a végeredmény. E célt 12 millió forinttal támogatják, rendezvényenként legfeljebb egymillió forinttal.

A három aktuális pályázatot követően ez év májusában a már megszokott vidéki klubkoncert-támogatási program, augusztusban pedig a hazai menedzsmentek létrejöttét és működését ösztönző pályázat kiírása jelenik meg. Az őszi-téli klubszezon során a tervek szerint folytatódnak a cserekoncert-pályázatok is - közölte program koordinátora.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását