2024. május 5. - Györgyi

Politikai okokból lett levéltáros?

Április közepén foglalja el székét a Veszprém Megyei Levéltár új igazgatója, akinek édesapja a megye ismert fideszes politikusa, a fenntartó megyei önkormányzat kulturális bizottságának elnöke - írta pénteken a Népszabadság.
2008. február 8. péntek 08:51 - Hírextra
A szakma presztízsét féltem, amikor szót emelek a veszprémi eset miatt - mondta a lapnak Á. Varga László, az Önkormányzati Levéltárak Tanácsának elnöke.

A levéltárak eddig kimaradtak a politikai prédaszerzésből, de úgy látszik, mára megváltozott a helyzet. Más magyarázata nem lehet, hogy éppen a megyei önkormányzat kulturális bizottsága elnökének fia nyerte el a Veszprém Megyei Levéltár igazgatói állását, holott az öt pályázó közül éppen ő rendelkezik a legkevesebb szakmai tapasztalattal - tette hozzá Á. Varga László.

Talabér Márta, a Veszprém Megyei Önkormányzat kulturális ügyekért felelős fideszes alelnöke ezzel szemben azt hangoztatja: kizárólag szakmai szempontok alapján hozták meg döntésüket - olvasható a Népszabadságban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását