2024. április 30. - Katalin, Kitti

Dunának Arnonak egy a hangja

Várhatóan áprilisban, a két főpolgármester jelenlétében írják alá a Budapest és Firenze közötti együttműködési megállapodást - közölte Kovács Mátyás, Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes szóvivője az MTI-vel.
2008. január 24. csütörtök 22:50 - Hírextra
A szóvivő elmondta, hogy a fővárosi közgyűlés 2007. szeptember 27-i ülésén fogadta el azt az előterjesztést, amelyben rögzítik a Magyarország fővárosa és Olaszország egyik nagyvárosa, egyben Toszkána fővárosa közötti együttműködési megállapodás részleteit.

A dokumentum szövege szerint a megállapodás hosszú távú és szoros együttműködés kialakítását célozza meg a közigazgatás különböző területein és szintjein.

A szerződő felek a következőkben állapodnak meg: együttműködnek a városüzemeltetés, valamint környezetvédelem és kultúra területén, és továbbfejlesztik a kultúra és a kulturális örökség védelmében történő együttműködésüket.

Továbbá minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy fejlesszék a kétoldalú gazdasági, tudományos és technológiai együttműködést, és támogatják a két város civil szervezetei közötti kooperációt.

A Fővárosi Önkormányzat csütörtök délután azt közölte az MTI-vel, hogy Eugénio Giani, Firenze alpolgármestere rövid Budapesti látogatása alatt áprilisra meghívta Demszky Gábor főpolgármestert, hogy az együttműködési megállapodást Olaszországban írják alá.

Az együttműködési megállapodást várhatóan Demszky Gábor és Leonardo Domenici, Firenze polgármestere írják majd alá.

Az Arno folyó két partján, annak völgyében elterülő Firenze (más néven Florentzia) nagyon hosszú múltra tekint vissza. Hosszú ideig a Medici család uralta. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont. A várost a reneszánsz bölcsőjeként" is emlegetik.

Lakosainak száma mintegy 366 ezer fő, emellett a régió gazdasági és politikai központjaként megközelítőleg ezen felül még 100 ember dolgozik a városban. 1986-ban Európa Kulturális Fővárosa volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását