2024. május 13. - Szervác, Imola

Dávid Ibolya örül

Dávid Ibolya üdvözli a köztársasági elnök döntését, amellyel március 9-ére írta ki a népszavazást, mert így esély van arra, hogy rövid legyen a kampány. Az MDF elnöke erről csütörtökön beszélt sajtótájékoztatón Szekszárdon.
2008. január 24. csütörtök 17:01 - Hírextra

Azért tartom fontosnak, hogy rövid legyen a kampány, mert a pártoknak megvolt az esélye és eszköze a parlamentben elmondani minden érvüket ezekben a kérdésekben és bölcs döntés hozni - indokolta véleményét Dávid Ibolya.

Kifejtette: pártja álláspontja évek óta változatlan, a parlamentáris demokráciában a pártok arra kapnak felhatalmazást négy évre, hogy az ország fontos dolgait a parlamentben jogalkotási úton oldják meg.

"Jogilag, fizikailag kezd kiüresedni a parlament, volt már alkotmányozó nemzetgyűlés a Kossuth téren és sok minden más, ahelyett, hogy a képviselők mennének vissza a parlamentbe" - fogalmazott Dávid Ibolya. Hozzátette: nemcsak fizetés, költségtérítés és mentelmi jog jár a képviselőséggel, hanem sziszifuszi munka, egyeztetések és kompromisszumos jogalkotási folyamat.

Leszögezte: nagyon fontos ügyekben, amelyek a nemzet számára véglegesen eldöntenek egy-egy fontos kérdést - ilyen például az európai uniós vagy a NATO-tagság -, tiszteletben tartják a népszavazás intézményét, ugyanakkor részkérdésekben és olyan témákban, amelyek nem jelentenek végleges megoldást a bajok orvoslására, a népszavazás intézményének lejáratását látják.

Dávid Ibolya megítélése szerint a népszavazás Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor hatalmi harcáról szól, az MDF ezért nem kíván szereplője lenni a pozíciók csatájának, felnőttnek tekinti a választó polgárokat, és a kampány során nem akarja döntésüket befolyásolni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását