2024. április 29. - Péter

Édesszájú gólyák

Sárgabarackos gyümölcskenyér, vékonyan vajazva - ez a gólyák egyik kedvenc eledele az Antwerpen melletti Planckendael településen. Mint a Het Laatste Nieuws című holland nyelvű belga lap írta, a helyi állatkertben ugyan kapnak a gólyák elég táplálékot, de
2008. január 16. szerda 10:30 - Hírextra

Mivel a planckendaeli állatkertben felettébb lazák a biztonsági rendszabályok, a szardíniától elbűvölt gólya követte a faluba jótevőjét, de nem egymagában, hanem vitte magával éhenkórász barátait is.
Azóta a gólyák nap mint nap bekopognak csőrükkel a főutca házaiba, eleségért esedezve. A helyi pékségnél finnyásan elutasítják a száraz kenyeret: ottani kedvencük a vékonyan megvajazott sárgabarackos gyümölcskenyér.

Egy helyi gólyaszakértő szerint a Belgiumban idén szokatlanul enyhe tél okozza, hogy nem minden gólya repült el Afrikába. Bár ősz óta megcsappant a számuk, naponta öt-hat gólya most is be-benéz Planckendaelba egy kis nassért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását