2024. május 3. - Tímea, Irma

Netes árverésen értékesítik a műszereket

Internetes árverésen értékesítik három bezárt fővárosi kórház használt műszereit - tudta meg az RTL Klub Híradója. A börzét várhatóan a jövő év elején tartják. Az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) szerint már most nagy az érdeklődés, mivel íg
2007. december 24. hétfő 07:11 - Hírextra
A Szabolcs utcai kórház beolvadt az Állami Egészségügyi Központba (ÁÉK), ezért zárták be régi épületét. A berendezés egy része átkerült az ÁEK-be, a megmaradt műszereket árverezik el. A becslések szerint több százmillió forintos lesz a bevétel.

A másik két megszűnt intézmény, a Svábhegyi Gyermekkórház, illetve az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet eszközei is várhatóan több tízmillió forintért kelnek majd el. A pénzt egyrészt a bezárt kórházak adóságállományának csökkentésére költik, másrészt ebből fizetik ki az intézmények még nem rendezett műhiba-kártérítéseit is.

Nemcsak működő kórházak, hanem háziorvosok, klinkák és határon túli intézmények is jelentkeznek a börzére, a műszerekhez így egy új árának körülbelül a feléért juthatnak majd hozzá - mondta Kárpáti Zsuzsa, az EKI vezetője. A kikiáltási árakat az Egészségügyi Minisztériumnak még jóvá kell hagynia, az internetes árverést csak ezután hirdetik meg. A börze egy hónapig tart. Azokat a műszereket, amelyek nem kelnek el, segélyszállítmányokkal külföldre küldik.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását