2024. május 11. - Ferenc

Különös fények a téren

Ünnepélyesen is megnyitották Kozma Péter fényinstallációját a Roosevelt téren. A Magyar Tudományos Akadémia homlokzatára és a Duna-partra vetített 12 ezer négyzetméteres kép az ünnepi gondolatok mellett a kortárs művészet eszközeivel építészeti, tudományo
2007. december 23. vasárnap 08:45 - Hírextra
Fő célja, hogy feltárja a város és a művészet viszonyát, a digitális kultúra térhódításának szemszögéből - mondta el a Független Hírügynökségnek az alkotó.

Az installációt december 20-tól január elsejéig minden nap délután 4 és éjfél között lehet megtekinteni; a hidegre való tekintettel fűtött rendezvénysátor és bár is várja az érdeklődőket.

A fényfestészeti látványt minden nap zenei rendezvények kísérik, Radiocafé és Tilos Rádió, Cinetrip, Love Alliance és Minimalheadz dj-k közreműködésével. Szombaton tangóest, 27-én néptánc és élő népzene színesíti a programot, a Prima Primissima díjas Állami Népi Együttes szóló énekesének fellépésével. December 30-án a Candra-Mandala Táncegyüttes lép színpadra Olter Wanda, a Megatánc női győztesének vezetésével, aki a rock és a modern tánca alapjaival ismerteti meg a közönséget.

Kozma Péter magyar származású svájci művész. Egy ideig hivatásos sportoló volt, a Szarajevói téli olimpián műlesiklóként versenyzett. Később a budapesti Műszaki Egyetem építészmérnöki karán és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vizuális kommunikáció szakán folytatott tanulmányokat; frankhegyi rendezvényei révén a budapesti alternatív művészeti élet és partikultúra ismert szereplője. 1995 óta folyamatosan fejleszti fényfestészeti elképzeléseit; az idei a negyedik alkalom, hogy karácsonyi fényinstallációt készít Budapesten.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását