2024. május 9. - Gergely

GPS-szel segítik az életmentést

Az ország újabb településén, ezúttal Orosházán került a helyi mentőszolgálat öt mentőautójába GPS (helymeghatározó) készülék egy cég jóvoltából.
2007. december 17. hétfő 11:47 - Hírextra
A tavaly elindított Navigáció a gyors segítségért elnevezésű jótékonysági akció keretében eddig Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megye mentőszolgálata kapott GPS-t, hogy vészhelyzet esetén a mentősök gyorsabban megtalálják a segélykérők címét.

Orosháza öt navigációs eszközt kapott, így minden mentőautóba jutott egy. A mentősök főként a városhatáron kívül eső területeken veszik hasznát a GPS-nek. Korábban a kivilágítatlan, sokszor utcatábla nélküli külterületeken tévedtek el - tájékoztatta az MTI-t a Garmin készülékeket adományozó Navi-Gate Kft.

A segélyakció folytatódik, mert egyre több megye érdeklődik a program iránt, amelynek részleteiről és a felajánlással kapcsolatos lehetőségekről a http://navigacio.info.hu című honlapon található információ.

A Kisalföld című napilap tavaly szeptemberben megjelent cikkben számolt be arról, hogy Győr-Moson-Sopron megyében sokszor gondot okoz a mentősöknek és tűzoltóknak, hogy odataláljanak a segélykérő címére, mivel a papírtérképek nem tartalmazzák az újonnan épült utcákat, vagy a kisebb földutakat.

Az újságot kiadó Lapcom Kft. segítségül azonnal megvásárolt és átadott egy navigációs készüléket a helyi mentőszolgálatnak. A cikk hatására összefogtak a különböző cégek, magánemberek, és a navigációs eszközöket gyártó és forgalmazó cégek. A felajánlásoknak köszönhetően egyre több mentőszolgálat autójába kerül GPS készülék a legfrissebb Magyarország térképpel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását