2024. április 23. - Béla

Újabb GPS felajánlás a mentősöknek

Egy fővárosi cég 10 darab Altina navigációs rendszert ajánlott fel az Országos Mentőszolgálatnak (OMSZ). Ezek a berendezések jelenleg a legkorszerűbbek, amely jelzi a kerülőutakat és az egyirányúsításokat is. Így a GPS segítségével a mentősök a legrövideb
2007. november 21. szerda 20:42 - Hírextra
A készülékeket szerdán vette át az OMSZ főigazgató-helyettese. Győrfi Pál, kommunikációs igazgató a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az új GPS-eket ország különböző szolgálatainál működő eseti rohamkocsikba szerelik be.

Az ajándékozó cég igazgatója elmondta, hogy a 10 berendezés több mint egy millió forintba kerül. Az Altina GPS-ek nagyon könnyen kezelhető, érintőképernyős technikával rendelkeznek. Túri Antal hozzátette, hogy egy navigációs rendszernél rendkívül fontos a szerviz, mert a folyamatos építkezések, forgalommódosulások miatt rendszeres frissítésre van szükség, ami körülbelül 6000 forintba kerül. A cég ennek a költségeit is átvállalja az OMSZ-től.

A szolgálat összesen 779 mentőautója közül eddig 50-ben volt GPS - mondta a Független Hírügynökségnek Győrfi Pál. Ezekből kettőt szeptemberben elloptak, de egy nagy cég napokon belül pótolta a hiányt. Az eset után egy nyíregyházi vállalkozó 100 darab berendezést ajánlott fel a szolgálatnak. Ebből 10-et már üzembe helyeztek. A napokban Debrecenben lesz újabb átadás - tudta meg a Független Hírügynökség Győrfi Páltól. A többi helymeghatározó készüléket év végéig megkapja az OMSZ.

A berendezéseket elsősorban az eseti rohamkocsikban szerelik be, amiből Budapesten összesen 20, országszerte pedig 150 van. Így elképzelhető, hogy év végére az ország majdnem összes rohamkocsijában lesz GPS.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását