2024. május 14. - Bonifác

Cseh László világcsúccsal lett aranyérmes

Cseh László négy percen belüli - egészen pontosan 3:59.33-as - világcsúccsal aranyérmet szerzett 400 m vegyesen a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, ezzel már a második diadalát aratta Debrecenben. Kis Gergő ugyanebben a számban negyedik lett.
2007. december 14. péntek 18:45 - Hírextra
Előző nap 200 m vegyesen módosította a rekordlistát a Kőbánya SC klasszisa, aki péntek este a hosszabbik vegyesszám eddigi legjobbját adta át a múltnak. Azt a 4:00.37-et, amelyet ő ért el 2005. december 9-én, Triesztben, az akkori rövidpályás kontinensviadalon.

Cseh az első karcsapástól kezdve vezetett, növelte a tempót s a távolságot is üldözői előtt, s rövidesen csak az volt a kérdés: áttöri-e a négyperces álomhatárt. A beérkezéskor kiderült: sikerült a bravúr, második debreceni Európa-bajnoki aranyát is világcsúccsal szerezte meg a magyar klasszis.

Ezúttal azonban tévedett, mármint annyiban, hogy ő maga 3:59.99 percet "ígért be" előzetesen, ehhez képest 66 századdal jobbat úszott. Még mestere, Turi György is alábecsülte a kiválóság várható teljesítményét, tudniillik a szakember 3:59.40-es világcsúcsra számított tanítványától.

"Ez még jobb lett, mint amennyit tippeltem! Ennek a legfőbb magyarázata az, hogy sokkal jobban mentem mellen, mint korábban, ebben a úszásnemben fejlődtem a legtöbbet. Amúgy most ennyi volt bennem, szemernyivel se több, kiúsztam magam. De biztos, hogy nem ez volt az utolsó világcsúcsom, még gyorsabban is fogok úszni!" - nyilatkozott az MTI-nek Cseh László, aki csütörtökön 200-on hajszálra annyit úszott, mint amennyit előzetesen rögzített.

A finálé másik magyar szereplője, Kis Gergő sokáig a harmadik helyen haladt, a végén azonban be kellett érnie a negyedik hellyel, de ez is szép eredmény tőle. A 400 m gyors itteni bronzérmesének döntős ideje 4:05.12 perc volt.

Újabb országos csúcsa sem volt elegendő Bordás Beatrixnak arra, hogy bejusson az esti döntőbe 50 m pillangón, mivel az elődöntőben úszott 27.00 másodperces rekordja is csak a 11. helyhez bizonyult elegendőnek.

Bordás délelőtt 27.34-gyel írta át a csúcslistát. A szám másik magyarja, Dara Eszter 27.42 másodperc alatt teljesítette a távot az elődöntőben, ezzel az összesítésben a 16. lett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását