2024. április 29. - Péter

Újabb díjemelési javaslatok a főváros előtt

A jövő évi kéményseprési díjnál 4,4 százalékos, a vízdíjnál pedig 8,8 százalékos emelésről, a távfűtésnél alapesetben a jelenlegi 48-52 százalékos alapdíj-hődíj arány januári 35-65 százalékos változtatásáról, az alapdíjak jövő évi befagyasztásáról, valami
2007. december 7. péntek 15:22 - Hírextra

A kabinetülés résztvevői a szabályozástól eltérően ezúttal sem szerdán, hanem pénteken kapták meg Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesek által jegyzett díjemelési javaslatokat, amelyekről december 20-án dönt a Fővárosi Közgyűlés.

A BKV tarifaemelési javaslata, amelyet e héten juttatott el a cég a főpolgármesteri hivatalba, nem szerepel a kabinetülés napirendjén.

Hagyó Miklós megerősítette az MTI-nek azt az információt, hogy a főpolgármester által korábban átdolgozásra visszaadott, maximum 25 százalékos tarifaemelési javaslat helyett 10-13-17 százalékos változat készült.

Demszky Gábor főpolgármester november közepén az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy 10 százalék körüli tarifaemelést vélelmez. Gyekiczki András, a főpolgármester kabinetfőnöke az MTI-nek péntek délután elmondta, hogy a városvezetés pótkézbesítéssel, vagy helyszíni kiosztás alapján hétfőn várhatóan tárgyalja a BKV tarifaemelési javaslatát. Az MTI információi szerint a hivatalban a kabinet részére az ideihez hasonlóan átlagosan 13 százalékos díjemelési javaslat készült.

A távfűtési díjakkal foglalkozó előterjesztés szerint legkorábban februárban változhatnak a hődíjak, a januárban várható 5,1 százalékos gázáremelés miatt. A kisebb alapdíjat választók kockázata lesz az új szabályozás alapján, hogy az átlagosnál hidegebb fűtési időszak esetén több lesz a hődíjuk.

artalmazza az anyag azt is, hogy februártól a 35 százalékos alapdíjat választók hődíja 4 százalékkal drágulna a gázáremelés miatt.

A Fővárosi Közgyűlés november végén már döntött a csatornahasználat, a temetkezés, a szemétszállítás és a szennyvíz-szippantás jövő évi árairól.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását