2024. május 5. - Györgyi

Fizetésemelés a közjogi méltóságoknak

Havi másfél millió forintnál is többet kapnak majd jövőre a közjogi méltóságok a kormány és a közszolgálati szakszervezetek közötti, a közszféra 2008-as béremelésére vonatkozó megállapodás értelmében - írja a Népszava.
2007. december 7. péntek 14:50 - Hírextra

Az öt közjogi méltóság - a köztársasági elnök, a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke, az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság elnöke - juttatása a mindenkori miniszteri alapilletmény két és félszerese. A minisztereknek automatikusan jár az öt százalékos emelés, így a közjogi méltóságok illetménye is ennyivel emelkedik.

A miniszterek a mindenkori illetményalap - ez januártól 38500 forint lesz - 15,6 szeresét kapják. Erre még 50 százalékos illetménykiegészítés és 65 százalékos vezetői pótlék jön. Ezek a pótlékok az államtitkároknak és szakállamtitkároknak is járnak.

Ők az illetményalap 12 illetve 9 szeresét kapják Az ő bérüket a kormányfő akár 30 százalékkal is megnövelheti. Ilyen illetmény eltérítést idén a 20 államtitkár közül csak öten nem kaptak. A legfrissebb adatok szerint a most 21 tagú államtitkári karból 15-en 25 és 20 százalékkal kapnak többet. A 48 szakállamtitkár bérét átlagosan 20 százalékkal térítették felfelé. A képviselők is többet kapnak jövőre az elszámolható költséggel együtt átlagban 416 ezer forintot.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását