2024. május 8. - Mihály

Oroszország: exit-poll eredmények

Az egyik neves orosz közvéleménykutató intézet adatai szerint Vlagyimir Putyin elnök Egységes Oroszország pártja a szavazatok 62.3 százalékát szerezte meg a vasárnap rendezett oroszországi parlamenti választásokon.
2007. december 2. vasárnap 21:42 - Hírextra
Az előzetes eredmények alapján Putyin pártja több mint 280 helyre számíthat a 450 fős orosz törvényhozásban.

Az orosz kommunista párt vasárnap este bejelentette, bíróság előtt támadja meg a parlamenti választások végeredményét. "Ügyvédeink már elkezdték előkészíteni a Legfelsőbb Bíróságnak szánt beadványt, amelyben az eredmények felülvizsgálatát kérjük" - mondta a párt egyik vezetője.

Vlagyimir Putyin elnök ellenzéke, így a kommunista párt szerint is "elfogadhatatlan mennyiségű szabálysértés" történt a választásokon. Egy, a választásokat felügyelő civilszervezet szerint eddig 4500 bejelentés érkezett a választási törvények megsértéséről.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Tanács nem küldött megfigyelőket Oroszországba, mert a hatóságok, többszöri kérés ellenére sem adták ki időben a hivatalos vízumokat.

A központi választási bizottság adatai szerint a szavazásra jogosultak 54,8 százaléka adta le voksát délután három óráig . Az előrejelzések szerint Vlagyimir Putyin pártja, az őt miniszterelnöknek jelölő Egységes Oroszország párt nyeri majd a választásokat. A 450 fős képviselőházban akár 315 helyet is szerezhet a mozgalom.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását