2024. május 6. - Ivett, Frida

Főszerepben a bioborok

Magyar termelők is bemutatkoznak a 2008 februárjában megrendezendő nürnbergi BioFach vásáron, amelyen ezúttal a bioborok a főszereplők.
2007. november 19. hétfő 09:31 - Hírextra

A borok külön csarnokban kapnak helyet a világ legnagyobb biotermékeket felvonultató szakvásárán. A február 21-14 közötti rendezvényen az élenjáró bortermelő államok - mint Olaszország, Franciaország és Spanyolország - kiállítói mellett argentin, chilei, német, görög, osztrák, török és magyar termelők is bemutatkoznak - tudta meg az MTI munkatársa Némethy Mártától, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara illetékesétől.

Az itt szereplő borok olyan szőlőből készültek, amelyet nem kezeltek mesterséges kémiai irtószerekkel és műtrágyákkal. A pincészeti kezelésekre még nincs kidolgozott egységes "bio" irányelv: 2009-re tervezik az Európai Unió egészére érvényes pincészeti irányelvek bevezetését.
A bioborokat a vásáron nemcsak kiállítják, de versenyeztetik is. Tavaly mintegy ezer élenjáró biobor gazdája vállalta a megmérettetést a kritikus szakmai zsűri előtt.

Az egyik német közvéleménykutató intézet szerint főként a férfiakat kell meggyőzni a bioborok előnyeiről, jóllehet általában ők a családokban a borok kiválasztói.

Eddig ugyanis főleg a nők vásároltak biotermékeket, etikai vagy egészségügyi okok miatt, az erősebb nem képviselői eddig még nem "mozdultak rá" a bioborokra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását