2024. április 29. - Péter

Teréz anya újratemetése?

Édesanyja és nővére tiranai sírja mellé temetné az albán kormány Teréz anya Kalkuttában elhantolt földi maradványait. Ezt Sali Berisha miniszterelnök jelentette be csütörtökön az albán fővárosban. Már el is kezdődtek a tárgyalások az indiai kormánnyal Ter
2007. november 16. péntek 15:00 - Hírextra
A Nobel-békedíjas apáca albán paraszti családban született Agnes Gonxha Bojaxhiu néven Szkopjében, a mai Macedónia fővárosában még a török hódoltság idején, 1910-ben. Tizennyolc évesen lett apáca, felvette a Teréz nővér nevet és egy évvel később már Indiában dolgozott.

1950-ben megalapította a Szeretet Misszionáriusai irgalmasrendet. A haldokló nyomorgókért, súlyos beteg szegényekért és az árva gyerekekért dolgozott. Már életében szentként tisztelték. 1979-ben megkapta a Nobel-békedíjat. Tíz éve halt meg, kalkuttai temetésén egymilliónál is többen vettek részt. 2003-ban II. János Pál pápa boldoggá avatta

Teréz anya kultusza szülőhazájában máig töretlen. Róla nevezték el például a tiranai repteret és az egyik legmagasabb állami kitüntetést, boldoggá avatásának évfordulója pedig nemzeti ünnep.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását