2024. május 3. - Tímea, Irma

Már felöltöztették, de még nem világít

Kedd délutánra csaknem teljesen felöltöztették az Operaházat. Arra viszont szerda estig várniuk kell az Andrássy úton sétálóknak, hogy díszkivilágításban nézhessék meg a vörösen izzó dalszínházat. Az intézmény munkatársai a következő hetekben így akarják
2007. november 13. kedd 17:22 - Hírextra
Kedd délelőtt kezdte el egy tizenkét fős stáb az Operaház öltöztetését. Délutánra 80 százalékban elkészültek az épület becsomagolásával, de a sötétedés miatt, csak reggel folytatják a munkát. A díszítők mellett, egy alpinista is segíti a rendhagyó ruhapróbát.

Az Operaház balkonját és oszlopait egy 500 méternyi, csaknem másfél méter széles vörös kelméből készült ünnepi ruhába burkolják. Az intézmény munkatársai ezzel a színes, külső produkcióval készítik elő Richard Strauss: Elektra című operájának november 24-i bemutatóját.

A következő három hétben nemcsak nappal érdemes megnézni az Operaházát. Az épület homlokzatát szerda estétől legalább hat nagy lámpa világítja majd meg, amitől a vörös ruha speciális fényt kap.

Az Elektrát Kovalik Balázs rendezésében mutatja be az Operaház november 24-én. A produkcióra két külföldi vendégművészt szerződtetett az Operaház. A címszerepet Nadine Secunde, Klütaimnésztra szerepét Agnes Baltsa énekli a premieren. A későbbiekben Rálik Szilvia, Bátori Éva és Wiedemann Bernadett is bemutatkozik majd ezekben a szerepekben.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását