2024. május 3. - Tímea, Irma

A blues nagyasszonyai lépnek fel

A 10 éves Bluespatika Közhasznú Alapítvány Rolling Jamboree rendezvénysorozatot indít útjára. A X. Bluespatika Jamboree karavánként átvonul az országon, és még azon is túl.
2007. november 10. szombat 11:37 - Hírextra

November 12. és 17. között hat helyszínen (Debrecen, Pécs, Gyula, Budapest, Érsekújvár, Szekszárd) a blues nagyasszonyai lépnek fel.

A fesztivál szervezői szeretnék, ha minél többen megismernék a fekete blues kortárs előadóit. A koncertsorozatban fellépők között lesz a chicagói Karen Caroll, aki igazi fekete blueshangot hoz, Sharrie Williams, a funk, a gospel és a soul koronázatlan királynője, Tom White és rockabilly zenekara, Long Tall Sonny Közép-Európa legfigyelemreméltóbb rhytm-and-blues énekese.

November 15-én, csütörtökön este a West-Balkánban adják át a Bluespatika Életműdíjat, amelynek odaítéléséről a szakmai zsűri a közönség bevonásával dönt. Ugyanitt fotó-, póló- és plakátkiállítást, valamint archív bluesfilmeket láthat majd a közönség.

Az érdeklődőknek érdemes ellátogatni a www.bluespatika.com weboldalra, ahol a rendezvényekkel kapcsolatos részletekről olvashatnak.

A Gördülő Fesztivál első helyszíne november 12-én Debrecen, a Kölcsey Művelődési Ház, ahol Sharrie Williams és a Wise Guys, valamint Karen Carroll és a Mississippi Grave Diggers lép fel. November 13-án Pécsett, az Ifjusági Házban Sharrie Williams és ifj. Katona Tamás műsorát hallhatják az érdeklődők. November 14-én a Gyulai Várszínházban Karen Carroll és a Mississippi Grave Diggers lesz a vendég.

Azon a bizonyos díjkiosztó csütörtökön a Futó utcai West-Balkánban két színpadon zajlanak majd az események. A nagyszínpadon Karen Caroll és a The Mississippi Grave Diggers programja után kerül sor az Életmű Díjkiosztó Gálára, amelyet Sharrie Williams és csapatának lemezbemutató koncertje követ. A kisszínpadon magyar előadók - Long Tall Sonny, Tom White és barátai -, utánuk pedig a londoni Dj. Alex bluespartyja következik.

Árusítanak a helyszínen bluesrelikviákat, lemezeket, beszerezhetők majd bluesmagazinok is.
Budapest után a szlovákiai Érsekújvár Sportcsarnoka lesz a helyszín, majd Szekszárdon ér véget a Jubileumi Bluespatika Jamboree.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását