2024. május 5. - Györgyi

Főzőcske a múzeumban

Badár Sándor lesz a szegedi Móra Ferenc Múzeum vendége hétfőn, a népszerű karakterszínész és humorista a Távoli fények - közelítő színek című, a japán kultúra hatását bemutató kiállítás egyik kísérőrendezvényén távol-keleti élményeiről mesél, sőt még főző
2007. november 1. csütörtök 18:02 - Hírextra

Medgyesi Konstantin, az intézmény sajtóreferense elmondta, azért hívták meg az ősi japán kultúrát bemutató tárlat kísérőprogramjára Badár Sándort, mert a színész 1987-ben hosszabb időt töltött a szigetországban.

Badár Sándor és cimborája, Horváth János 1987-ben határozta el, hogy útnak indul Szentesről Japánba. Amint a későbbiekben fogalmaztak, ők így élték meg a saját "kalandozásuk korát." Részt vettek egy bentlakásos karatetáborban, a szentesi művelődési házban látott Bruce Lee-filmek hatására ugyanis az utazás egyik fő célja az volt, hogy jártasságot szerezzenek a keleti harcművészetben. A színész szavai szerint a karatés tábor egy idegenlégiós laktanya és egy zen kolostor keveréke volt, ahol napi rendszerességgel kapott "rettentő méretű" verést a kalandvágyó két magyar.

A két vállalkozó szellemű szentesi bejárta a messzi országot, még autóstoppal is próbálkoztak, sikertelenül. Japánban nincs hagyománya a stopolásnak: "annyira nem ismerik a japánok az autóstopolás technikáját, hogy azt hitték, mi csak úgy integetünk meg jókedvűek vagyunk" - emlékezett vissza a színész.

Az est hallgatói megismerhetik Badár Sándor történeteit Japánról és a Távol-Kelet misztikus kultúrájáról, szokásairól, s főzőtudományát is bemutatja. A humorista a show részeként egy gyorskészítésű rament (szójával ízesített sűrű, tésztás húslevest) dob majd össze, melyet a bátrak meg is kóstolhatnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását