2024. május 2. - Zsigmond

Felújított kaposvári sírok

Civil kezdeményezésre 13 jeles kaposvári személyiség sírját tették rendbe magánszemélyek és vállalkozások az idén; a felújított síremlékeket szerdán avatták fel a somogyi megyeszékhely Keleti temetőjében.
2007. október 31. szerda 21:50 - Hírextra
"Az én tisztem annyi, hogy fejet hajtsak, és köszönetet mondjak" - mondta az avató ünnepségen Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere. A város nevében oklevéllel ismerte el és ajándékkal köszönte meg mindazok önzetlen segítséget, akik hozzájárultak a sírok felújításához. Egyúttal ígérte, folytatják a városért sokat tett elődök sírjainak felújítását, hogy méltó nyughelyük legyen.

A kezdeményező ezelőtt öt évvel Ruisz Györgyné volt - mondta Puskás Béla, a munkálatokat támogató és szervező Somogy Temetkezési Kft. ügyvezetője, beszámolva arról, hogy a nyugdíjas kaposvári tanárnő felkérésére az elmúlt években a Kaposváron és környékén élő sírkövesek a saját költségükön összesen 81 sírt újítottak fel, évente 1-3 millió forintért.

Az idén Szaflárszky Andor, Kaposvár 1926-ban megválasztott főszámvevője, Plachner Sándor, Somogy megye egykori főjegyzője, Babochay Kálmán patikus, az 1889-ben megalakult Sétatér Szépítő Egylet alapító tagja, Zimmert József, prépost plébános, Benkepatornyi Nagyné Csorba Mária, a Kaposvári Polgári Leányiskola megalapítója, Gáspár Menyhért honvéd főhadnagy, nyugalmazott törvényszéki irodatiszt, Májay Dezső közjegyző és felesége, Májay Dezsőné Evva Sári író, Csenteri István ,48-as honvéd, Dánffy Sándor, a kaposvári Csiky Gergely Színház egykori művésze, Sebestyén József apátplébános, általános pápai helynök, Babics Endre székesegyházi kanonok, főesperes, apátplébános, Gyertyás László fotóriporter, a Fotóművészek Szövetségének első somogyi tagja, Rostás Károly, Kaposvár 1948 és 1950 közötti tanácselnöke és díszpolgára, Beksits Ignácz, Somogy megye királyi tanfelügyelő sírját újították fel.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását