2024. május 3. - Tímea, Irma

Sírokat rongáltak

Több sírt megrongáltak az elmúlt napokban ismeretlen elkövetők Szolnokon és Cibakházán - közölte rendőrség kedden MTI-vel. A szolnoki katolikus temetőben három sír esett áldozatul a vandáloknak, akik ledöntötték a műkőből készült ragasztott fejfákat, vala
2007. szeptember 18. kedd 17:22 - Hírextra

Sírrongálók jártak a cibakházi temetőben is, ahol egy családi sírhelyet gyaláztak meg. A beton fedőlapot kettétörték és beszakították, a sírról elloptak egy Jézust ábrázoló alumínium szobrot is - tette hozzá Pásztorné Kovács Ágnes rendőr hadnagy.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében gyakran megkeserítik a hozzátartozók életét a sírrongálók. Az idén tavasszal Törökszentmiklóson három tizenéves fiú dúlta fel a református temetőt. Tettüket heccből, illetve dühből követték el, miután az 52 megrongált síron alig találtak színesfém díszítéseket.

Az akkori eset kapcsán Szabó József, a helyi református egyházközsége esperese elmondta: a sírokon azért vannak csak elvétve színesfémek, mert a sírkőkészítők eleve lebeszélik a hozzátartozókat erről a díszítési módról, hogy ezzel is csökkentsék a károkozás veszélyét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását