2024. május 2. - Zsigmond

Pavarotti ép elmével testamentált

Özvegye szerint Luciano Pavarotti szellemileg ép volt végrendelete megfogalmazásakor. Nicoletta Mantovani, a világhírű tenor második felesége első ízben szólalt meg az olasz médiában Pavarotti szeptember elejei halála óta.
2007. október 28. vasárnap 17:02 - Hírextra
Az olasz médiában az elmúlt hetekben arról folyt a találgatás, hogy vajon tudta-e a halálos beteg Pavarotti, hogy mit tesz, amikor aláírta végrendeletét. Ennek értelmében ugyanis Mantovanira hagyta Egyesült Államokbeli vagyonát, köztük egy New York-i lakást. Egy olasz bíró erre úgy reagált, hogy utánajár, van-e alapja a sajtójelentéseknek. Az amerikai vagyont felügyelő testület szerint Nicoletta jussa mintegy 15 millió euró (3,8 milliárd forint) értékű. Pavarotti teljes vagyonát legalább 300 millióra becsülik.

Mantovani az interjúban elmondta, úgy érzi, hogy úgy bánnak vele, mint Yoko Onóval, John Lennon második feleségével, akit a Beatles-rajongók egy része kiátkozott. Elmondta, hogy éppen Yokótól kapott egy levelet, amelyben a japán művésznő szolidaritásáról biztosította őt.

Egyúttal leszögezte: nincsen semmi vitája a tenornak az első házasságából származó három, nála idősebb lányával és őket úgy tekinti, mint kislánya, a négy éves Alice nővéreit.

Az özvegy megerősítette: szklerózis multiplexben szenved, és a betegséget akkor diagnosztizálták, amikor már hat hónapja együtt volt Pavarottival. - Az első dolog, amit mondott, ez volt: "mindent szeretek, ami hozzád tartozik. A betegséged részed, mintha személyiséged része lenne".

 Számomra alapvető volt, hogy Luciano így elfogadott" - mondta.

Nicoletta Mantovani reményét fejezte ki, hogy előbb-utóbb véget ér a Pavarotti öröksége körüli médiacirkusz. "Amíg engem sértegetnek, rendben van, itt vagyok, meg tudom védeni magamat, de Luciano már nem teheti ezt" - hangsúlyozta.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását