2024. május 3. - Tímea, Irma

Szellemes amerikaiak

Minden harmadik amerikai hisz a szellemekben egy közvélemény-kutatás szerint, amely az október 31-i Halloween ünnep alkalmából készült. A kóbor szellemek éjszakája előtt négy nappal közzétett felmérés alapján az amerikaiak 34 százaléka gondolja úgy, hogy
2007. október 27. szombat 11:07 - Hírextra
Az érzékfeletti észlelések, hétköznapi néven látomások valódiságában ennél is többen hisznek: 48 százalék, csaknem minden második ember tartozik e csoportba. A varázsigék és a boszorkányság hívőinek tábora jóval kisebb, 19 százalékos arányt képvisel az Egyesült Államok lakosságában.
A megkérdezettek 23 százaléka azt állította, hogy már látott szellemet vagy érezte már magát szellem közvetlen közelében. Ebben a csoportban különösen magas a katolikusok, az egyedülállók és az olyan emberek aránya, akik még soha nem vettek részt vallási ünnepen.

A felmérés szerint az lakosság 14 százaléka szilárd meggyőződéssel vallja, hogy már látott ufót. Főleg a férfiakra és az alacsony keresetűekre jellemző ez a meggyőződés.

A varázsigék és a boszorkányos praktikák hatásosságában hívők túlnyomórészt a nagyvárosi lakosságból, a kisebbségek soraiból és a szegényebb rétegekből kerülnek ki.

Az egyetemi végzettséggel rendelkező fehér bőrű amerikaiak az érzékfeletti észleléseket valóságosnak gondoló személyek csoportjában felülreprezentáltak. A látomásokat egyébként egy évtizede még háromból két amerikai gondolta valódinak bőrszíntől, képzettségtől és minden egyébtől függetlenül.

Minden ötödik amerikai babonás, és a szerencsét jelentő négylevelű lóheréről szóló babona terjedt el a legszélesebb körben - áll a jelentésben. A második babona a félelem a létra alatt való áthaladástól. Ez valószínűleg onnan ered, hogy réges-rég úgy hitték az emberek, hogy aki a létra alatt átmegy, bűnt követ és magára vonja az egek haragját. A harmadik legismertebb babona szerint a vőlegény az esküvő előtt egy nappal nem láthatja a menyasszonyt, különben szerencsétlenség szakad a pár nyakába.

A felmérést az AP amerikai hírügynökség és az Ipsos közvélemény-kutató intézet készítette közösen. Az 1013 fős mintára kiterjedő telefonos lekérdezést október 16. és 18. között végezték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását