2024. május 2. - Zsigmond

50 éves lenne az Egyetemi Színpad

50 évvel ezelőtt, 1957. szeptember 30-án, megnyitotta kapuit az Egyetemi Színpad, mely friss szellemiségével, művészeti sokszínűségével rövidesen a budapesti értelmiség legfontosabb szellemi központjává vált. Mensáros László: XX. század és Latinovits Zolt
2007. október 25. csütörtök 11:05 - Hírextra
Itt mutatkozott be merőben új hangvételével az Omega Együttes, de Koncz Zsuzsa és Bródy János pályafutásában is meghatározóan fontos szerepet játszott a Színpad. 1961-ben Ruszt József létrehívta az Universitas Együttest, melynek előadásaira a magyar színházművészet jeles eseményeiként emlékezhetünk. Az itt működő filmklub a Balázs Béla Stúdió elődje volt. Közhely ugyan, ám mégis igaz: az Egyetemi Színpad legendává vált. E születésnapi gálaesttel emlékezünk az Egyetemi Színpad „aranykorára”.

Fellépnek:

Bálint András, Benkő László, Benkó Dixieland Band, Bródy János, Charlie, Csengery Adrienne és Kecskés András, Csernus Mariann, Fodor Tamás, Jordán Tamás, Kaláka Együttes, Sándor György,
Sebestyén Márta, Sebő Ferenc, Sólyom Katalin, Székhelyi József , az ELTE Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara, (Művészeti vezető: Baross Gábor)

Házigazda: Jordán Tamás

E születésnapi gálaesttel emlékezünk az Egyetemi Színpad „aranykorára”. Az eseményre mindenkit szeretettel várunk. Nosztalgiázhat az, aki már annak idején élt, s aki még nem, az csodálkozhat.
Forrás: nemzetiszinhaz.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását