2024. május 13. - Szervác, Imola

Szolnokon nem sír nak az angyalok

Kiss József Az angyalok nem sírnak című drámáját mutatja be pénteken a szolnoki Szigligeti Színház; a társulat az 1956 októberének és novemberének történelmi eseményeit felidéző darabbal kíván tisztelegni a magyar forradalom és szabadságharc emléke előtt.
2007. október 18. csütörtök 08:39 - Hírextra
A dráma kezdetén két ifjú felkelő bedörömböl egy polgári lakásba, hogy annak jó fekvésű ablakában lőállást alakítsanak ki, ettől kezdve a külvilágban zajló eseményeket ennek az egy helyszínnek a történései és szereplőinek tragikus ütközései révén követhetik nyomon a nézők - mondta el a darabról a szerző az MTI-nek.
"A művet két évvel ezelőtt a +magam örömére+ írtam, ezt megelőzően fél éven át a könyvtárakban és az interneten személyes visszaemlékezéseket sorát olvastam az 56-os időkről" - tette hozzá Kiss József, akik egyben rendezője is a produkciónak.
Úgy fogalmazott: a dráma írása során azt próbálta meg ábrázolni, hogy egy spontán ügy, amire senki sem készül, miként hat az emberekre, hogyan élik át először a győzelem, a szabadság, az együvé tartozás mámorát, majd a leigázottság, a rabság és a tehetetlen düh kínzó fájdalmát.
A nyolcszereplős darabban ifj. Jászai Lászlót, Sztárek Andreát, Huszárik Katát, Barabás Botondot és Dósa Mátyást is láthatja a közönség.
Kiss József színészként, illetve színházrendezőként szerzett diplomát, színpadi szerzői munkássága 1994-től bontakozott ki, miután Fantomok és rajongók című művével megnyerte a Jászai Mari Színház drámapályázatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását