2024. május 10. - Ármin, Pálma

Átadták a felújított gimnáziumot

Átadták pénteken Veszprémben a felújított Lovassy László Gimnázium épületét és az intézmény 800 személyt befogadó új tornacsarnokát; a beruházás 860 millió forintba került.
2007. október 19. péntek 14:56 - Hírextra

Néhány nappal október 23. előtt a Lovassy Lászlóról elnevezett gimnáziumban kell megemlékeznünk arról, hogy voltak idők, amikor az elnyomással, az idegen hatalommal szemben a szabadságért nagy árat kellett fizetni - mondta avató beszédében Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára. Ma azonban a magunk urai vagyunk, s rajtunk múlik, az országon és a helyi közösségeken, hogy mit érhetünk el, sikeresek leszünk-e, jobb országot, jobb településeket hagyunk-e utódainkra - folytatta az államtitkár.

Debreczenyi János, Veszprém polgármestere az avatóünnepen elmondta: a beruházási költségből a város önrésze 130 millió forint, 730 millió pedig címzett állami támogatás. Az 1711-ben alapított, egykori piarista gimnáziumot évek óta az ország 10 legjobb középiskolája közé sorolják az egyetemekre felvételt nyert diákjainak nagy száma alapján. Jelenleg hétszázan tanulnak a patinás oktatási intézményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását