2024. május 13. - Szervác, Imola

Szegedi Kamarazenei Fesztivál

Őszi Kulturális Fesztivál társrendezvényeként idén is várja Szegedre az érdeklődőket a hétfőn kezdődő Szegedi Kamarazenei Fesztivál - tájékoztatta Fritz Rolf főszervező az MTI-t .
2007. október 14. vasárnap 10:29 - Hírextra

A zongoraművész elmondta: 2000 óta igyekeznek a legnevesebb komolyzenei előadókat bemutatni Szegeden. Arra törekednek, hogy az utca emberét is megismertessék a klasszikus zene szépségeivel, ezért a legismertebb műveket adják elő. Emellett a fesztivál célja, hogy olyan nemzetközi jelentőségű zenei fesztivált teremtsenek, ami bekapcsolja a várost a nemzetközi zenei vérkeringésbe, illetve bemutassák a közönségnek a szegedi kötődésű művészeket.

Az ingyenes ötnapos rendezvénysorozat hétfőtől a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Főiskolai Karának Fricsay Ferenc hangversenytermében kezdődik, a Brass in the five fúvósainak koncertjével. A program kedden a francia Emmanuelle Bertrand és Pascal Amoyel páros cselló és zongora előadásával folytatódik.

Az öt nap alatt a nemzetközi előadók között lesz Karlo S. Fio hegedűművész Horvátországból, az argentín zongorista José Gallardo, a német Horus Piano Duo valamint a Trio Contraste Romániából. A magyar palettát mások mellett a Budapest Saxophone Quartet, a Keller-vonósnégyes, az Auer-vonósnégyes, a szegedi zongorista Faragó Márk illetve Zádory Édua hegedűművész színesíti.

Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását