2024. május 6. - Ivett, Frida

Tehetségkutató versenyt rendezenk Pavarotti tiszteletére

A nemrég elhunyt Luciano Pavarotti szülővárosa, Modena nemzetközi tehetségkutató vetélkedővel tiszteli meg a sztártenor emlékét. A fiatal énekesek Pavarotti-vetélkedőjének első rendezvényét 2008 szeptemberben tartják - közölte a hét végén Mario Lugli, Mod
2007. szeptember 23. vasárnap 18:29 - Hírextra

A vetélkedő megrendezésében az észak-itáliai város együtt működik a római kulturális minisztériummal és a milánói La Scala operaházzal, ahol Pavarotti 28 év leforgása alatt 140 eladáson lépett fel. A vetélkedővel a 71 éves korában elhunyt tenoristának a fiatal tehetségek felfedezése érdekében kifejtett erőfeszítéseire óhajtanak emlékeztetni. A vetélkedő győztesének lehetővé teszik, hogy fellépjen a Scalában.

Már a héten aranylemez lett az egy héttel ezelőtt megjelent "Pavarotti Forever" (Pavarotti Örökké) CD. Egyházi énekek és népszerű operaáriák, többek közt a "Nessun Dorma" (Puccini: Turandot) vagy a "La Donna e mobile" (Verdi: Rigoletto) mellett nápolyi népdalok (többek közt az "O sole mio" vagy a "Torna a Sorriento") és kettősök is elhangzanak a CD lemezen Andrea Bocellivel ("Notte e piscatore", Cecilia Bartolival ("Cherry Duet") és Frank Sinatrával ("My Way").

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását