2018. május 22. - Júlia, Rita

Eltemették Pavarottit

Szombaton délután eltemették Luciano Pavarotti olasz operaénekest. Szülővárosában, az észak-olaszországi Modena székesegyházában több ezer gyászoló, sok politikus és híresség vett tőle búcsút. Ott volt Romano Prodi olasz kormányfő, Kofi Annan egykori ENSZ
2007. szeptember 8. szombat 19:11 - Hírextra
A mise Verdi Ave Mariájával kezdődött, amelyet a bolgár Rajna Kabaivanszka, a világ egyik leghíresebb szopránja énekelt el. Mozart Ave Verum Corpus himnuszát pedig a világtalan Andrea Bocelli adta elő.

Felolvasták XVI. Benedek pápa üzenetét is. Az egyházfő Pavarottit nagy művésznek minősítette, aki "különleges előadói művészetével hálálta meg istenadta zenei tehetségét".

A koporsó Pavarotti kedvenc virágával, napraforgóval volt borítva.

A székesegyház előtt sokezres tömeg két óriási kivetítőn nézhette a gyászmisét. A mise után az olasz légierő egy repülőköteléke húzott el a székesegyház fölött, nemzeti színű zöld-fehér-piros kondenzcsíkot húzva. A temetést élőben közvetítette az olasz tévé.

A temetés előtti két napban több mint 100 ezer ember vonult el a székesegyház előtt, Pavarotti ravatalánál. Köztük volt Giorgio Napolitano olasz államfő is.

Pavarotti, generációja egyik legtehetségesebb tenorja csütörtök hajnalban hunyt el rákban modenai otthonában, 71 éves korában.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását