2024. május 3. - Tímea, Irma

Csapda is lehet a pláza

Az ember számára a bevásárlóközpont lehet csapda, ha az egész idejét ott tölti, és mással nem foglalkozik, vagy tanpálya, mert megtanul választani, és fejlődik az esztétikai érzéke - erről Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek beszélt szer
2007. szeptember 20. csütörtök 07:05 - Hírextra

A bevásárlóközpont olyan, mint mikor valaki nagyon ízletes ételt kínál az állatoknak. Többféle lehetőség van: rávetik magukat, és ez teszi lehetővé, hogy csapdákat készítsünk a számukra, de ez teszi lehetővé azt is, hogy kihozzuk a házikedvenceinkből a legjobb tulajdonságokat. A tanpálya, az idomítás is ezen az alapon működik - mondta Erdő Péter, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a városmisszió keretében "Mit keres az egyház a plázában" címmel rendezett beszélgetésen.
Hangsúlyozta: az ember lényegesen több. "Az ember számára az, ami őt vonzza, amire szüksége van, az lehet csapda vagy tanpálya. Ez tőlünk magunktól függ" - jelentette ki.

"Ha valaki egész nap itt tölti az idejét, és nem dolgozik, nem gondoskodik a családjáról, nem ér rá egyéb foglalatosságra, lehet, hogy az ő számára csapda. Másik ember számára tanpálya, mert megtanul választani, fejlődik az esztétikai érzéke, és rájön arra, hogy az időnk véges" - fogalmazott Erdő Péter.

Hozzátette: "ha emberként járjuk a plázának az ösvényeit, akkor ott tanulni is lehet". Az ember bevásárláskor gondol a szeretteire, vagy a műszaki boltban figyeli, hogyan fejlődik a technika, így még a világról alkotott képe is alakulhat.

A fogyasztási cikkek önmagukban nem rosszak, arra valók, hogy használjuk őket. Ez jó, de a jónak a határa a még jobb - tette hozzá.

"A testvéri szeretet vagy a családnak az egysége, hogy megosztjuk egymással azt, ami van, ez nagyobb jó, mint az, hogy veszek magamnak (...) egy szebb ruhát" - mondta Erdő Péter. "Arról van szó: úgy keressük a jót, hogy közben a még jobbat is szem előtt tarjuk, s rendet próbálunk tartani az életünkben" - fűzte hozzá.

Erdő Péter arra a kérdésre válaszolva, hogy mit keres az egyház a plázában, azt mondta: "minden egyes ember szívét keressük itt, az embert keressük mindenkiben, és őt szeretnénk megszólítani".
A beszélgetést követően négynapos fesztivál kezdődött a pláza tetőteraszán. A rendezvényen a soul és a gospel zenei világa mutatkozik be az érdeklődők előtt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását