2024. május 4. - Mónika, Flórián

Tarlós István átadja elnöki posztját

A civil szervezeteknek szánt újabb támogatási pályázat kiírása kapcsán kialakult vitában Tarlós István elvesztette a fejét, s bejelentve, hogy lemond az esélyegyenlőségi bizottság elnöki posztjáról, elhagyta a testület keddi ülésén az üléstermet - nyilatk
2007. szeptember 11. kedd 15:16 - Hírextra

Tarlós István cáfolva, hogy lemondott volna - közölte, hogy csupán helyet cserél az összeférhetetlenségi bizottság elnökével. Mint mondta, a legnagyobb fővárosi frakció élén dolgozni szeretne, s arra nincs ideje, hogy "a pártjukban perifériára szoruló emberekkel részletkérdésekről órákig tartó álvitát folytasson".

Rétvári Bence (KDNP) elmondta, hogy az idei 40 millió forintos keretből megmaradt 10 millió forint pályázati kiírásáról folyt a vita. Ennek során "az összes MSZP képviselő így vagy úgy kritizálta" az elnök által beterjesztett pályázati kiírás tervezetét.

John Emese és Egerfai Jószef szerint csupán jobbító jellegű javaslatokat fűztek a pályázati kiíráshoz. John Emese elmondta, hogy az elnök bejelentette "hogy neki sok a dolga, nincs ideje ilyen apró-cseprő ügyekkel foglalkozni, ő vagy főpolgármester lesz, vagy semmi más, és átadja másnak ezt a munkát, mert ehhez neki nincs kedve". Egerfai József szerint a szocialista képviselők a korábbi rossz tapasztalatok miatt tettek javaslatokat.

Tarlós István hangsúlyozta, hogy folyamat eredménye volt, ami a bizottsági ülésen történt. Közölte "sem kedve, sem ideje" nincs arra, hogy látszatvitákat folytasson 50-100 ezer forintos pályázati összegekről. Hozzátette, hogy a kormánypártiak korábbi kifogásai miatt a hivatal civil irodájával készítette el a mostani pályázati kiírást. A vitában "a legpitiánerebb kérdéseket" vetették fel a kormánypártiak. Mindeközben a pályázati kiírásba nem vették bele a kisebbségeket - jegyezte meg.
Tarlós István úgy véli "itt láthatólag pótcselekvő emberekről van szó".

Ezért jegyezte meg az ülésen "hogy ilyen vitákat rendezzenek azok, akik nagyon ráérnek". A város nem megy előre az ilyen álvitáktól - szögezte le.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását