2024. május 4. - Mónika, Flórián

Főpolgármesteri Kabinet: Kossuth tér és pénzügyek

A Budapest Szerződéssel és a Közép-magyarországi Operatív Programban szereplő fővárosi projektekkel összefüggő kérdésekről egyeztetést kezdeményez, elsődlegesen a kormánypárti kerületi polgármesterekkel Demszky Gábor - nyilatkozta John Emese, a fővárosi S
2007. szeptember 10. hétfő 20:53 - Hírextra

A politikus az MTI-nek elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn foglalkozott a régió 2007-2008. évi akciótervében kiemelt projektként nevesíteni javasolt projektek aktuális helyzetével. A frakcióvezető szerint az egyértelmű, hogy a fővárosnak minden pályázati lehetőséggel élnie kell.

Látható az is, hogy az elnyert támogatások kisebb mértékűek, mint amit reméltek - tette hozzá.
Tájékoztatást kapott a városvezetés a kormányzati negyeddel, az ehhez kapcsolódó városrendezési tervek módosításával és a Kossuth tér rendezésével összefüggő kérdésekről is. Ez utóbbi kapcsán Demszky Gábor felvetette, hogy túl sok a tárgyaló partner a Kossuth tér rendezésénél.

A főpolgármester ezért levélben indítványozza az állami szerveknél, hogy kormánybiztost nevezzenek ki.

John Emese közölte, hogy Tiba Zsolt főjegyző előterjesztése szerint az önkormányzat pénzügyi helyzete stabil, s ezért nincs szükség újabb működési megszorításokra. Kifejtette, hogy idén jelentős költséggel racionalizálásokat hajtottak végre az egészségügy, az oktatás és a szociálpolitika területén, s voltak megszorítások is. Jövőre ezért jobban érzékelhetők lesznek a kiadáscsökkentő hatások - jegyezte meg. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy idén egy területen, a kulturális ágazatban nem volt semmilyen reform a fővárosi önkormányzatnál.

Az önkormányzat pénzügyi helyzete kapcsán tájékoztatást kapott a Főpolgármesteri Kabinet arról is, hogy a múlt évi útfelújításokhoz kapott állami támogatások elszámolása akadozik. A problémákkal a szakpolitikusok, köztük Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes foglalkoznak - jegyezte meg a frakcióvezető.

John Emese szólt arról is, hogy a városvezetés elfogadásra javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek azt a hivatali javaslatot, amely alapján januártól 10-12 százalékkal drágulna az önkormányzat valamivel több mint ezer bérlakásában a lakbér.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását