2024. május 2. - Zsigmond

Megkapják a lakhatási támogatást a nyírmihálydiak

Kifizeti hétfőn a lakhatási támogatásokat a nyírmihálydi önkormányzat - tudta meg a Független Hírügynökség. A Szabolcs megyei településen többen fertőző májgyulladást kaptak az elmúlt hetekben, a polgármester ezért azt mondta korábban, hogy késlelteti a j
2007. szeptember 10. hétfő 10:08 - Hírextra
A széklettel terjedő hepatitis-fertőzés miatt augusztusban 25 gyermek betegedett meg Nyírmihálydiban. A vírus a település legelmaradottabb részén fertőzött, az ott lakók többségének nincs vízöblítéses WC-je, néhánynak még udvari sem. Augusztus végén a 20 év alattiak hepatitis elleni védőoltást kaptak. Újabb fertőzésről egyébként a múlt héten nem érkezett hír. Udvari WC-t öt családnál építettek azóta, hogy megjelent a településen a hepatitis-vírus.

A támogatások ügyében a kisebbségi ombudsman vizsgálatot indított a héten. Kállai Ernő szerint a közegészségügyi előírások megszegéséért lehet szankciókat alkalmazni, de a segélyek esetleges megvonása vagy visszatartása szabálytalan.

Nyisztor Ferenc polgármester azt mondta: lakhatási támogatásra körülbelül 230 család jogosult a faluban, ezek közül 200 veszi igénybe a segítséget, ők kapnak hétfőn összesen két- két és félmillió forintot. A támogatásokat hétfő délelőtt 10 órától kezdik osztani. Nyisztor Ferenc elmondta azt is, hogy rendőri biztosítást kért a polgármesteri hivatalhoz.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2007. szeptember 11. 15:37
Nagyon helyes, hogy megkapják a törvény szerinti támogatást a lakosok, hiszen annak megvonására a polgármesternek nincs joga.
Azonban a polgármesternek kötelessége lett volna már évekkel korábban ellenőriznie, hogy a lakhatás feltételeinek, s a higiénés követelményeknek a lakók megfelelnek-e.
A polgármester alkalmatlan!
Karesz75
2007. szeptember 10. 11:38
Én semmit nem adnék nekik, igénytelen barmoknak!
Mindenért csak követelőzni tudnak ,a munka meg büdös, ahogy a lakhely is ahol élnek!
Nekem ki ad támogatást?
Egy pottyantós wc-t nem voltak képesek építeni ennyi idő alatt?
A gyerekcsináláshoz bezzeg értenek, meg a segélyeket fel tudják venni, és azt már aznap el is költik a helyileg illetékes kocsmában4
Na ezért tart itt az ország, a sok léhűtő meg röhög a markában!
Mocskos igénytelen nép! A saját sz... kéne megetetni velük!
Na meg feltakaríttatni amit évek alatt oda raktak!
Koszos büdös egy banda!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását