Megkapják a lakhatási támogatást a nyírmihálydiak

Kifizeti hétfőn a lakhatási támogatásokat a nyírmihálydi önkormányzat - tudta meg a Független Hírügynökség. A Szabolcs megyei településen többen fertőző májgyulladást kaptak az elmúlt hetekben, a polgármester ezért azt mondta korábban, hogy késlelteti a j

A széklettel terjedő hepatitis-fertőzés miatt augusztusban 25 gyermek betegedett meg Nyírmihálydiban. A vírus a település legelmaradottabb részén fertőzött, az ott lakók többségének nincs vízöblítéses WC-je, néhánynak még udvari sem. Augusztus végén a 20 év alattiak hepatitis elleni védőoltást kaptak. Újabb fertőzésről egyébként a múlt héten nem érkezett hír. Udvari WC-t öt családnál építettek azóta, hogy megjelent a településen a hepatitis-vírus.

A támogatások ügyében a kisebbségi ombudsman vizsgálatot indított a héten. Kállai Ernő szerint a közegészségügyi előírások megszegéséért lehet szankciókat alkalmazni, de a segélyek esetleges megvonása vagy visszatartása szabálytalan.

Nyisztor Ferenc polgármester azt mondta: lakhatási támogatásra körülbelül 230 család jogosult a faluban, ezek közül 200 veszi igénybe a segítséget, ők kapnak hétfőn összesen két- két és félmillió forintot. A támogatásokat hétfő délelőtt 10 órától kezdik osztani. Nyisztor Ferenc elmondta azt is, hogy rendőri biztosítást kért a polgármesteri hivatalhoz.
Forrás: FH