2024. május 14. - Bonifác

Hivatalosan is Abramovicsé a Malév

Lezárul a Malév magyar nemzeti légitársaság privatizációja szerdán, a részvények 99,95 százaléka a Borisz Abramovics orosz üzletember érdekeltségébe tartozó AirBridge Zrt. birtokába kerül.
2007. április 25. szerda 08:57 - Hírextra
A tranzakciót lebonyolító Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV) korábbi tájékoztatása szerint a február 23-án megkötött privatizációs szerződés szerint a részvények vételára 200 millió forint. A szerződés aláírását követően a vevő által vállalt, minimum 50 millió eurós tőkeemelés első részletét, 20 millió eurót a Malév zárolt bankszámlájára kellett helyezni. Azóta a Malév rendkívüli közgyűlése már döntött is a tőkeemelésről.

Az 50 millió euróból 30 millió eurós - a Malév pénzügyi- és tőkehelyzetét javító - forrást az AirBridge-nek az ÁPV rendelkezési joga mellett bankgaranciával kellett fedeznie.

Az AirBridge Zrt. és az orosz állami Vnyesekonombank vezetői március végén Budapesten aláírták az összesen mintegy 82 millió eurós tranzakció finanszírozásáról szóló szerződést. Az AirBridge 51 százalékban két magyar magánszemély, 49 százalékban pedig Borisz Abramovics birtokában van. A légitársaság március 14-iki rendkívüli közgyűlésén Borisz Abramovicsot már feltételesen a Malév igazgatóságnak elnökévé is választották, amely döntés a privatizációs tranzakció zárásával lép hatályba.

Borisz Abramovics korábban azt nyilatkozta: "Olyan üzleti tervet dolgozunk ki, ami hatékonyabbá teszi a tevékenységet". Az orosz üzletember hozzátette: számításai szerint két éven belül nyereséges lesz a Malév.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását