2024. június 2. - Kármen, Anita

Csipre cserél az OTP

Az OTP Bank 1.900 bankjegy-automatájának (ATM) kétharmada a fejlesztések eredményeként már csippel ellátott bankkártyát is le tud olvasni, és a bank minden új teljesítésű automatája képes erre - közölte a hitelintézet.
2007. március 16. péntek 11:15 - Hírextra
Az OTP Bank információtechnológiai rendszerei már 2005-ben készen álltak a csipkártyás műveletek végzésére. Azóta programszerűen történik a csipes megoldások alkalmazása a bankkártyák, az ATM-ek és a bankkártya-leolvasó berendezések (POS) körében. A hitelintézet által kibocsátott csaknem 4,1 millió betéti és hitelkártya több mint 33 százaléka tartalmaz csipet.

A bank 2005 óta az új helyszíneken csip és mágnescsík olvasására egyaránt alkalmas ATM-eket és POS-eket telepít, a csip olvasására is alkalmas POS-ek száma közelíti a kétezret. A csipkártyák elterjedése mindenekelőtt biztonsági szempontból fontos.

Az aktív mikrokontrollert és jelentős kapacitású memóriát tartalmazó csip adattároló egysége ugyanis gyakorlatilag feltörhetetlen, s mivel e kártyák aktívan kommunikálnak az elfogadó terminállal, a felhasználó azonosításának folyamata is jóval biztonságosabb.

Az OTP Bank ATM-jeinek száma az elmúlt több mint egy évben jelentősen emelkedett, számuk a 2005. év végihez képest 26 százalékkal, 1.504 darabról 1.900-ra nőtt. Az ATM-eken végrehajtott tranzakciók száma tavaly 2,7 százalékkal, 78,2 millióra, a forgalom pedig 9,9 százalékkal, 2.404 milliárd forintra emelkedett az előző évihez képest.

A bank rendszereibe kapcsolt POS terminálok száma 2006. december 31-én 27.295 volt, 1.750-nel több, mint egy évvel korábban. A kereskedői POS terminálokon tavaly lebonyolított több mint 83 millió vásárlás 704 milliárd forintos értéke 33,6 százalékos növekedést jelez a 2005. évi 526,9 milliárd forinthoz képest.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását