2024. május 8. - Mihály

Soma: "Amit műveltem, csak egy gyerekes csínytevés volt"

Soma Mamagésa a Pont Fm 88.1 Rádió vendége volt. A jelenség nem változott: sziporkázó, pezsgő, energikus, egy igazi boszorkány. Hiszen ha épp nem énekel, tanul vagy műsort vezet, akkor Los Angelesben rosszalkodik.
2007. február 17. szombat 14:09 - Kánya Andrea
A műsorvezetés ugyan nem áll tőled messze, de most egy egészen új fába vágtad a fejszéd: Hogy érzed magad a Testi mesékben?

Még mielőtt elindult volna a műsor, nagyon rendes lány voltam. Elmentem egy teljes kivizsgálásra, hiszen mégsem lehetek farizeus, aki egy egészségvédő műsorban papol, közben esetleg fogalma sincs arról, mi van vele… Az egyetlen baj, amiről eddig is tudtam, az egy veleszületett ritka rendellenesség a csontozatomban. A hátam nagyon fáj. A lumbáris szakaszon egy bizonyos csonttípusból kettőnek kéne lenni, de nekem csak egy van, és van egy plusz lengő bordapárom...



Ez nem hangzik valami jól… Mit lehet ezzel kezdeni?


Semmit. Együtt kell élni vele. Masszőr és gyógytornász dolgozik azon, hogy jobban legyek. Egyébként egészséges vagyok. Most hogy túl vagyok az ultrahangon, vérvételen, röntgenen, vesekő-, epekő-, cisztavizsgálaton, megnyugodtam. Bár ebből is látszik, sámán vagyok.

Hogyhogy?


Hát, egy plusz lengőbordával…

Igaz. De ez nem gátol semmiben.


Á, dehogy. A munka nagyon jól megy. Elég sok szerkesztővel dolgozom. Az értekezleteken elmondom a véleményem, hogy mit szeretnék és mit nem. Szerencsére semmi olyat nem kell tennem, amit nem gondolok, vagy nem hiszek. Egy nagyszerű alkotói csapatban vagyok benne.

Bejársz még az egyetemre?

Persze, végig akarom csinálni. A kötelező gyakorlatok a legizgalmasabbak. Jön egy páciens - nem azt mondom, hogy „beteg”, hiszen az egész világ az, beleértve magamat is - , elmondja, miért jött hozzánk. A személyiség-lélektan tanárunk saját páciensei látogatnak el, tehát engedélyezi, hogy 6-8 diák is kutassa az illető lelki problémáit. Utána jön maga a szakma; fel kell ismernünk az elhárító mechanizmusait, a patológiáját és a megfelelő terápiát kell ajánlanunk. Most például egy olyan alkoholista pasi jön hozzánk, aki veri a feleségét és a gyerekeit is. A pszichológus pedig szakmájából kifolyólag nem ítélkezhet. Ezt is meg kell tanulni. Magánemberként és nőként is megvan a véleményem, de pszichológusként nem vethetem meg. Sőt, olyan légkört kell teremtenem, amiben a páciens száz százalékos megértésben részesül. 

A pszichológia nem visz át téged egy racionálisabb világba? 

Jaj, parázok is emiatt. Főleg attól tartottam, hogy nem megy-e majd a bennem levő kreatív, művészi énem, az "Énekesnő" rovására ez a fajta analizáló racionalitás. Bár ez egy nagyon szubjektív tudomány. Meg kell őriznem mind spirituális lényemet és összhangba kell hoznom az analitikussal.



A Los Angeles-i pisilős akciódat melyik éned vállalja? A spirituális, vagy az analitikus?


Sajnálom, hogy az üzenetem nem jött le mindenki számára. Azt hittem, egyértelmű. Igazából az csak egy gyerekes csínytevés volt. Egy fityisz Amerikának. Mondd meg nekem, milyen ország az, ahol állandóan tiltanak valamit? Kezdve az alkoholtilalommal... Most épp azt akarják, hogy éjjel 1 után ne lehessen táncolni? Én arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy az ember azt csinál, amit akar. Sikerült. Remélem.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását