2024. május 2. - Zsigmond

Eltörte a nyakát, és majdnem másét is

Egy rutinszerűnek nevezhető állatorvosi ellenőrzés váratlanul az egyik svédországi állatkert zsiráfjának életébe került, ráadásul közben majdnem megölte a zoo igazgatóját is.
2007. február 8. csütörtök 15:36 - Hírextra
A svéd fővárostól 160 kilométernyire fekvő Kolmaarden állatkertjében csütörtökön arra készültek, hogy tűdővész kimutatására szolgáló ellenőrző vizsgálatot végeznek el a zoo két- éves zsiráfbikáján. A Maans nevű, több mint 400 kilós zsiráfot ehhez úgy kellett elaltatni, hogy amikor összeesik, a dőlését egy hordozható fal-lemezzel felfogják és lassan a földre eresztik. Efféle vizsgálatot rendszeresen végeznek a világ állatkertjeiben és Kolmaardenben is csináltak már ilyet.

Ezúttal azonban valamiért a zsiráf rosszul reagált és nem eldőlt, hanem hátraszökkenve hanyatt esett és eközben eltörte a nyakát. A zsiráf teste az állatkert igazgatóra zuhant és maga alá temette. Lennart Sundent rögtön kórházba szállították, ahol hét öltéssel összevarrták fejsebét és megállapították, hogy szerencsére semmije sem tört el, viszont elég súlyos agyrázkódást szenvedett.

Az ápolók és az állatorvosok egyelőre nem tudják, miért reagált a zsiráf a megszokottól teljesen eltérően a kábító injekcióra. Azt viszont megállapították, hogy nem szenvedett tüdőbajban.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását