2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Szilvásy skinheadek és focihuligánok támadásától tart

A Nemzetbiztonsági Kabinet indokoltnak tartja, hogy a Kossuth teret érintő biztonsági intézkedések legalább március 15-éig fennmaradjanak - mondta újságíróknak a testület szerdai ülését követően Szilvásy György kancelláriaminiszter, aki tájékoztatóján köz
2007. február 7. szerda 17:23 - Hírextra

A miniszter elmondta: hiteles információk vannak arról, hogy szélsőséges csoportok meg akarják osztani a rendőrség erejét, összehangolt tervekkel "erőszakos cselekedeteket készítenek elő"; akcióik fő célja a Kossuth tér megszerzése. Szilvásy György hangsúlyozta: október 23. után nőtt az Országház épületének veszélyeztetettsége és a biztonsági kockázat a Kossuth téren.

Hozzátette: megszaporodtak az épület elleni fenyegetések, szélsőséges csoportok olyan tervet is készítettek, hogy megpróbálnak bejutni a Parlament épületébe. Ehhez kapcsolódva elmondta, hogy egyes politikusok rendszeresen kapnak fenyegetéseket, magán- és hivatalos programjaikat megpróbálják megzavarni.

Szilvásy György kitért arra, hogy e csoportok akcióinak "gyújtópontja" a Kossuth tér. Mint mondta, a csoportok február 2-a után néhány nap alatt megerősödtek, akcióik előkészítésébe futballhuligánokat és skinheadeket is bevonnak, és "a közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakkal szerelik fel magukat".

A miniszter tájékoztatásában úgy fogalmazott: a Kossuth téri kordon nem öncél. Ide kapcsolódva megjegyezte: a szükséges intézkedésekről nem tájékoztatták a nyilvánosságot, amiről elismerte, hogy hiányosság volt. Arra a kérdésre, hogy miért nem számolja fel a rendőrség a szélsőséges csoportokat, Szilvásy György úgy válaszolt: a hatóságok megteszik a szükséges intézkedéseket.

Mivel a miniszter rövid tájékoztatóján csak négy kérdést lehetett feltenni, az újságírók már nem kaphattak választ a Parlament konkrét veszélyeztetettségét firtató kérdéseikre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását