2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Jégkocka, jég, koktéljég - egy ősi szakma, a jegesember újra megjelent Budapesten

Manapság nem csak egyszerű ételeket ehetünk és italokat ihatunk, hanem bizony minden ételnek és italnak van egy luxus kivitelezése is.
2020. június 9. kedd 19:00 - HírExtra

Az ínyencek odáig vannak ezekért az italokért és ételekért, hiszen sokkal magasabb szintű élményt nyújtanak, mint az egyszerű elődeik. Ezek az ínyenc, és sok esetben kézműves termékek, nagyon széles palettán mozognak. Hiszen mindenféle terméket gyártanak ma már luxuskivitelben, legyen szó mézről, sóról, szeszes italokról, vagy éppen kézműves jégről. 

Az utóbbi időben kultúrája van az italoknak, a koktéloknak és azok fogyasztásának. Ma már, a jobb helyeken, elképzelhetetlen, hogy a koktélokba, italokba kerülő jég, ne kézműves jég legyen. Azok, akik már kóstolták, tudják, érzik a hagyományos és a kézműves jég közötti különbséget. Gondold el, ülsz egy bárban. Azért tértél be, hogy lazíts egy kicsit, hogy átgondold a napodat, hogy megtervezd a másnapot. Rendelsz egy italt, de nem szeretnéd egyszerre felhajtani. Komótosan, a gondolataidba merülve kortyolgatod. Ha hagyományos jeget kaptál az italodba, akkor a koktél, vagy ital könnyen felvizesedik, ezzel szemben a kézműves jég csak nagyon lassan oldódik fel az italban, így az adott ital semmit sem veszít az értékéből és a karakteres íze is éppen olyan lesz, mint amikor a bártender a poharadba töltötte. 

Hogyan készül a kézműves jég? 

Erre a kérdésre, talán Galambos Máté és Galambos Ádám tudna nekünk hosszan mesélni. A testvérpár Artificer néven alapította meg a vállalkozását, mégpedig Budapesten, kizárólag Budapest területén szállítanak ki jeget, bárok, kocsmák, szórakozóhelyek, éttermek, hotelek számára. A céljuk az volt, hogy az emberek ne csak minőségi italokat ihassanak, hanem minőségi jeget is kapjanak az italukba. 

A jégkészítés speciális gépet igényel. Ők a Hoshizaki gépet használják, amely nem csak formában, de minőségben is tökéletes jégkockákat gyárt. De mitől is minőségi az adott kézműves jég? Mitől másabb, mint a hagyományos jég? Elsősorban a jégkocka tisztaságában mutatkozik meg a minőség. A Hoshizaki géppel készített jég lassabban olvad, így nem vizezi fel az italt és az sem utolsó szempont, hogy az így készült jég, még designos megjelenésű is. 

A kézműves jég térhódítása

A Galambos testvéreknek tehát az az elsődleges célja, hogy a bárokba, szállodákba, vendéglátóegységekbe betért vendégek, a lehető legjobb minőséget kapják, már ami az italukba felszolgált jeget illeti. A cégalapítók saját maguk is dolgoznak, hiszen minden munkafolyamatból kiveszik a részüket és még a szállítást is ők végzik. Az általuk elhangzott mondat is azt sugallja, hogy számukra a minőség mellett, a megrendelők elégedettsége is fontos szempont: „Mi minden termékünket olyan figyelemmel és alázattal készítjük, mintha a saját barátainkat, szeretteinket látnánk vendégül.”

A kínálatról

Az Artificer tulajdonosainak termékpalettájáról bárki válogathat, és nem fog csalódni. Koktéljég vásárlásra, rendelésre egész Budapest területén lehetőség van.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását