2024. május 20. - Bernát, Felícia
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Trump feljelentést tett

Donald Trump republikánus elnökjelölt feljelentést tett, mert Nevadában a szavazók egy helyütt szerinte a megengedett időn túl is voksolhattak. Gloria Sturman bírónő, akihez a republikánus óvás érkezett, kedden délután elutasította, hogy azonnal intézkedjen az ügyben.
2016. november 9. szerda 08:01 - HírExtra
  

Donald Trump kampánycsapatának helyszíni tapasztalatai szerint a nevadai Las Vegas egyik választóhelyiségében a múlt héten lehetővé tették, hogy a helyiség a hivatalos időn túl is nyitva tartson, hogy a korai szavazáson résztvevő, még várakozó emberek szavazhassanak. Nevada azon államok közé tartozik, ahol mód volt a korai szavazásra, s bár a szavazóhelyiségek reggel 8-tól este 8-ig tartanak nyitva, a törvény lehetővé teszi, hogy akik este nyolckor sorban állnak, de még nem tudtak bejutni a szavazófülkébe, azok szavazhassanak, vagyis a szavazóhelyiség nyitva maradjon. Óvásában Donald Trump azt kérte az illetékes választási bizottságtól, hogy a vitatott választási helyiségben leadott szavazatokat különítsék el és ne adják hozzá a többi vokshoz, a választási eredmények esetleges későbbi vitatása miatt.

Sem az ügyben illetékes nevadai hatóság, sem a Clinton-kampány nem reagált a republikánus elnökjelölt lépésére. David Bossie, Trump kampányának helyettes szóvivője azonban az MSNBC televízióban azt mondta: nem arról van szó, hogy így akarnák elbátortalanítani a spanyolajkú szavazókat, hanem arról, hogy "tiszteletben kell tartani a játékszabályokat".

Nyilatkozott a Fox televíziónak Donald Trump is. Az üzletember leszögezte, hogy meg kell őrizni a választások tisztaságát. Kitért arra is, hogy ahol elektronikusan szavaznak, ott sok helyütt gond van a gépekkel, amelyek szerinte automatikusan a demokratákra fordítják át a republikánus szavazatokat. "Nem hiszem, hogy a választásnak ma éjjel vége lesz" - fogalmazott a Fox televízió munkatársának kérdésére válaszolva Trump, majd hozzátette: mielőtt elfogadná a választási vereséget, még utána néz, hogy a választások során hol, mi történt.

Az amerikai médiában elhangzó első kommentárok szerint Trump és kampánycsapata érezheti, hogy a republikánusok elveszítik az elnökválasztást, s ez az első óvás a jele lehet annak, hogy később vitatják majd a választási eredményt.

Gloria Sturman bírónő, akihez a republikánus óvás érkezett, kedden délután elutasította, hogy azonnal intézkedjen az ügyben. A nevadai bírónő érvelése szerint egy azonnali intézkedéskor nyilvánosságra kerülhetne a szavazók személyazonossága, s később zaklatások érhetnék őket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását