2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kate Middleton előkelő rokonsággal rendelkezik

Többek közt az amerikai alapító atyák leghíresebbjével, George Washington tábornokkal is távoli rokonságban áll Kate Middleton, Vilmos brit herceg jövendőbelije, akit az amerikai történelem több nagy nevéhez is családi kötelék fűz.
2011. április 1. péntek 07:40 - HírExtra
A polgári származású menyasszony családfáját a bostoni New England Historic Genealogical Society derítette fel. A kutatómunka eredményeiből kiderült, hogy Vilmos herceg jövendőbelije Washington mellett rokona Francis Scott Keynek, az amerikai himnusz szerzőjének, valamint Meriwether Lewis felfedezőnek, George Patton II. világháborús tábornoknak és Ellen DeGeneres népszerű komikusnak is.

Brit kutatók már korábban fényt derítettek arra, hogy Kate Middleton Vilmos herceggel is rokonságban áll, 14. fokú unokatestvérek.

A családfa amerikai ága hét olyan brit családhoz köthető, amelyek az 1600-as években hagyták el az óvilágot - magyarázta Tom Champoux, a bostoni társaság egyik vezetője, aki szerint valószínűleg amerikaiak tízezrei állnak távoli rokonságban Middletonnal. George Washington és Ellen DeGeneres például az 1521-ben elhunyt Sir Thomas Fairfax révén kötődik Anglia jövendőbeli királynéjához.

A neves emberektől eltekintve Vilmos herceg menyasszonyának családfáján javarészt munkásosztálybeli ágak vannak, szénbányászok éppúgy akadnak rajta, mint egy mosónő. A rokonságban kereskedők, ügyvédek, pékek és hentesek is vannak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását