2024. június 13. - Antal, Anett
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Halottból szerzik a vírust

Egy York melletti falusi temetőben a sírásók nemrég megzavarták a 89 évvel ezelőtt spanyolnáthában elhunyt Sir Mark Sykes diplomata és képviselő örök nyugalmát. Holttestét azoknak a kutatóknak a kérésére exhumálták, akik azt a vírust akarják azonosítani,
2008. október 12. vasárnap 09:50 - Hírextra
A vírus DNS-ének megtalálása lehetőséget adna az emberiségnek, hogy jobban védekezzen a jövő hasonló járványai ellen.

Sir Mark 39 évesen halt meg 1919. február 16-án Párizsban. Maradványait az akkori időkben szokatlan módon ólommal hermetikusan lezárt koporsóba tették. A londoni St. Barts és a Royal London kórházak kutatói szerint a Sledmere St. Mary templomának temetőjéből elhozott koporsóban még élő lehet a spanyolnátha vírusa.

A kutatók az exhumálást másfél évvel ezelőtt kérték, de csak most kapták meg rá az egyházi és a világi hatóságok, valamint a leszármazottak engedélyét.

Ha a reményük teljesül, egyszer s mindenkorra meg lehet állapítani, hogy a spanyolnátha vírusa hasonló-e ahhoz, amelyik a madárinfluenzát okozza. Az is lehetséges, hogy részleteiben ki tudják deríteni, hogyan ölte meg áldozatait a spanyolnátha.

A koporsó kinyitása nem jár azzal a veszéllyel, hogy a vírus kikerül és terjed, állítják a kutatók, mivel a vizsgálatokat egy speciális, elszigetelt laboratóriumban végzik - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását