2023. október 4. - Ferenc

A Párbeszéd petíciót indít annak érdekében, hogy tegyék ingyenessé az M0-ás autópályát.

A párt társelnöke egy szerdai, online sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a kormány a teljes M0-ást fizetőssé akarja tenni, ami "nemcsak autósüldözés, hanem városlakómérgezés is egyben".
2023. szeptember 13. szerda 11:35 - HírExtra

Tordai Bence hangsúlyozta, hogy az elmúlt tíz évben Budapesten és Pest megyében közel négyszázezerrel nőtt a forgalomban lévő autók száma. Az országgyűlési képviselő szavai szerint a főváros vezetése, Karácsony Gergely főpolgármesterrel az élen, "heroikus küzdelmet folytat" egy élhető városért, ahol jól lehet közlekedni, azonban a kormány "a legkevésbé sem támogatja ezeket a budapesti törekvéseket".
    
Barabás Richárd, a párt szóvivője leszögezte, hogy "nem autósok ellen vagyunk", mert a gépjárművek hasznosak lehetnek a mindennapok során. A Párbeszéd azonban azt szeretné ha a városokon belül inkább a gyalogos közlekedés vagy a mikromobilitási eszközök használata kerülne előtérbe - tette hozzá. Újbuda alpolgármestere ehhez kapcsolódva felidézte az úgynevezett 15 perces város koncepcióját, ami úgy írt le, hogy a legfontosabb szolgáltatások sétatávolságra vannak az emberek lakóhelyétől.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását