2024. március 29. - Auguszta

Androidos okostelefonok: van élet a Google szolgáltatásokon túl?

Az okostelefonok piaca gyakorlatilag kettéoszlik az Androidot és az iOS-t használók között. Közös viszont bennük, hogy mindkét felületen működnek a legnépszerűbb Google szolgáltatások, amilyen például a Gmail is.
2023. május 11. csütörtök 10:31 - HírExtra

Ezzel szemben van egy olyan kedvelt gyártó, melynek készülékein ezek nem elérhetőek, mégis nagyon sokan választják ezeket az okostelefonokat. Ezek szerint van élet ezeken szolgáltatásokon túl is? De van ám!

Nincsenek Google szolgáltatások a Huawei készülékeken?

Nem szeretnénk elmenni abba az irányba, hogy miért nem elérhetőek a Google szolgáltatásai a Huawei készülékein. Az viszont tény, hogy nem kapjuk meg velük azokat a más, androidos készülékeken már megszokott szolgáltatásokat, melyeket annyira szeretünk.

Jogos lehet a kérdés, hogyha veszünk egy kiváló Huawei Nova készüléket, például egy 9-est vagy egy 10-es Pro-t, akkor le kell mondanunk ezekről? Alapvetően igen, de van egy kiskapu, amit GSpace app néven megtalálhatunk az AppGaleryben. Ezt letöltve és feltelepítve máris ugyanúgy léphetünk be a Google fiókunkba, mint korábban. Így hát elmondható, hogy igenis van élet ezeken a szolgáltatásokon túl is, főleg, hogy igazából nem is kell nélkülöznünk őket.

Így továbbra is élvezhetjük a Huawei Nova telefonok előnyeit, kompromisszumok nélkül!

Ár-érték arányból jeles: a Huawei Nova sorozat

Nem véletlenül említettük meg ezt a sorozatot. Ide ugyanis több olyan okostelefon is készült a gyártónál, melyek csillagos ötös osztályzatot kapnának, ha értékelni kellene az ár-érték arányukat. De mit is kapunk, ha például egy Huawei Nova 10 Pro-t választunk? Egy gyönyörű, impresszív 6,78 hüvelykes ívelt élekkel rendelkező OLED kijelzőt, amely 120 Hz-es frissítésre képes. Mögötte pedig egy gyors, 8 magos processzort, 8 GB RAM-ot és 256 GB tárhelyet. 

De ezzel még közel sincs vége a rendkívüli tulajdonságoknak. Ott vannak például a kamerák, melyből a 10 Pro-ba rögtön három is jutott a hátlapra, és - ami nagyon ritka, - kettő az előlapra. A hátlapi főkamera 50 megapixeles, míg az előlapi egység 60 megapixeles képalkotásra képes. Akár 4K-s videók készítésére is alkalmas a készülék, mely ráadásul kétszeres optikai zoommal is rendelkezik.

Ha mindezt összesítjük, és megnézzük még a további specifikációit is a készüléknek, majd mellétesszük a csúcstelefonoktól messze elmaradó árát, akkor látható, hogy miért adnánk csillagos ötöst az ár-érték arányára.

Hosszútávon tervezhetünk az ilyen készülékekkel

A Google szolgáltatásokhoz kicsit trükkös úton juthatunk el, és nem kizárt, hogy kisebb korlátozásokba is belefutunk. Mégis megéri ilyen készüléket választani, hiszen sokkal többet kaphatunk a pénzünkért, mint más okostelefonok esetén.

Ha hosszútávon gondolkodunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a Huawei is azon dolgozik, hogy minden olyan szolgáltatást gond nélkül elérjünk, melyekre szükségünk van. Ez az ő érdekük is, ahogy az is, hogy általánosságban elégedettek legyünk a telefonjaikkal. Ehhez hozzájárul a 10 Pro esetén a 4500 mAh-s, akár 100 W-tal is tölthető akkumulátor is, ami nem kis fegyvertény.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását