2024. március 19. - József, Bánk

Egy átlagos európai 37 órát dolgozik hetente

Jobb fizetés, kevesebb munka, vagy legalábbis kevésbé megterhelő munka – általában erre vágynak azok, akik munkát keresnek, munkahelyet szeretnének váltani. Az Eurostat felméréséből pedig kiderül, hogy egy európai munkavállaló hetente átlagosan 37 órát dolgozik, de egyes országokban az emberek mindössze 30-33 órát töltenek munkával.
2023. január 31. kedd 11:50 - HírExtra

A hollandok dolgoznak a legkevesebbet, de a munkahetek Svájcban, Norvégiában, Dániában, Németországban és Olaszország egyes régióiban is rövidek. Ennek hátterében állhat az is, hogy Hollandiában nagyon sokan részmunkaidőben dolgoznak, a megkérdezettek 47,6%-a. 

Egy átlagos munkahéten a szerbek, a görögök és a törökök dolgoznak a legtöbbet, akár 42 órát is egy héten. Az európai átlaghoz képest pedig a magyarok csak kissé vannak lemaradva, a 38-39 órás munkahéttel. 

Milyen munkát keresnek a magyarok?

Aki munkát keres, számos lehetőséggel találkozhat, azonban sok tényezőn múlik, hogy a számára legjobbat megtalálja. Aki Várpalotán és környékén, Veszprém vagy Fejér megyében keres állást, a Várpalotainfó nagy segítségére lehet ebben. Itt ugyanis megtalálhatjuk a friss, helyi állásajánlatokat. 

Az állásajánlatok között nagyon sokfélét találunk, így aki sofőr, targoncakezelő, csomagoló, operátor állást keres az is sikerrel járhat. Az állásajánlatok között hegesztő állásokat is szép számmal találunk, ez egyébként országszerte jellemző. Nem csak a hegesztő állásokra, hanem általánosságban a szakmunkákra, hisz szakmunkásból még mindig kevés van. Ez azt is jelenti, hogy ilyen területen könnyebb az elhelyezkedés, és ahol hiány van a munkaerőből, ott bizony a munkavállalók vannak előnyösebb helyzetben. 

A gyártás és termelés területén is folyamatos a munkaerőigény, legfőképp Székesfehérvár ipari létesítményei szippantják be a munkaerőt. Azonban itt nem kemény fizikai munkára kell elsősorban gondolni, tehát aki nőként keres munkát, az is sikerrel járhat, hisz könnyű fizikai munkát kínálnak elsősorban ezek a vállalatok. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását