2024. március 29. - Auguszta

"A kormány és az EU ne a diákokkal fizettesse meg a rossz kormányzás árát"

Mivel az Orbán-kormány továbbra is fideszes politikusok irányítása alatt tartja az alapítványi egyetemeket, a hírek szerint az EU felfüggeszti 21 alapítványi egyetemen a magyar diákok külföldi tanulását segítő Erasmus-programokat. A Momentum szerint a fideszes politikusoknak kell megfizetni a rossz kormányzás árát.
2023. január 9. hétfő 12:40 - HírExtra

A Momentum közleménye:

"Ismét nem a bajt okozó fideszes politikusok, hanem a magyar emberek fizetik a rossz kormányzás árát, a Fidesz-felárat. Felháborító módon az EU döntését, mely több ezer diákot érint igazságtalanul, több mint egy hete titkolja a kormány és a kormánypárti politikusok által vezetett egyetemek.

A Momentum Mozgalom, ahogy eddig, ezután is azért fog dolgozni, hogy a magyar embereknek, legyenek egyetemisták, vállalkozók, dolgozók, vagy nyugdíjasok, minél kevésbé kelljen megfizetniük a rossz kormányzás árát, a Fidesz-felárat.

A Momentum Mozgalom elítéli, hogy a kormány több ezer diák jövőjét, külföldi tanulmányait és nyelvtanulási lehetőségeit is képes feláldozni azért, hogy a Fidesz-kormány tagjai, például Varga Judit a miniszteri fizetésén felül további 1,4 millió forintot kereshessen a Miskolci Egyetem kuratóriumi tagjaként.

Ugyanakkor azt is igazságtalannak tartjuk, hogy az Európai Bizottság ahelyett, hogy fideszes politikusokkal és a kormány strómanjaival, oligarcháival fizettetné meg a rossz és korrupt kormányzás árát, egyetemistákat büntet.

A Momentum Mozgalom EP képviselői, Donáth Anna és Cseh Katalin levelet írnak az Európai Bizottság képviselőinek és kérik, hogy a Bizottság minél hamarabb indítsa újra az Erasmus programot."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását